U kunt deze boodschap niet lezen? Surf naar: http://www.bobex.com/newsletter/newsletter_bobex_maart2006_NL.htm
Bobex Bobex.be nieuwsbrief
Home | Mijn paswoord vergeten
 
Bobex Nieuwsbrief, maart 2006 Oplage (België): 13.783 ex. - Nr. 63 

Edito:
De overheid: een interessante klant
Govex (Government Exchange) is een nieuwe dienst van de Bobex Groep. U kunt vanaf nu niet enkel bij ons terecht voor private offerteaanvragen (B2B), maar nu ook voor publieke aanbestedingen (B2G, ofte business-to-government).
Klaar om overheidsopdrachten binnen te halen?
Overheidsaanbestedingen opvolgen is een lastige en tijdrovende bezigheid. Er zijn immers niet minder dan 37.000 aanbestedingen per maand... Govex biedt u daarom ondersteuning ter opvolging van de Belgische en Europese overheidsopdrachten. Een professionele en commerciële dienstverlening op maat en volgens uw behoeften. Op deze manier ontvangt u enkel die opdrachten die voor u interessant zijn, met name deze binnen uw vakgebied en specialisatie.
Verhoog uw zakencijfer dankzij Govex
Kwaliteitsprodukten en -diensten aanbieden, samen met een perfecte service, volstaan niet altijd... U moet eerst en vooral op de hoogte zijn van alle zakelijke opportuniteiten.
Govex stuurt u per e-mail de relevante informatie door die u nodig heeft om tijdig te kunnen reageren op de aanbestedingen. Daar u uiteraard beter dan wie ook uw sector kent, kan u zelf uw profiel aanpassen naargelang uw vakgebied.
Blijf onmiddelijk en in elke omstandigheid op de hoogte
Om zeker geen opportuniteit te missen, is het belangrijk om snel over volledige en relevante gegevens te kunnen beschikken. Govex helpt u hierbij. U moet niet meer zelf uit een wirwar van informatie de relevante gegevens distilleren. Govex voert het omslachtig opzoekingswerk voor u uit. Als abonnee ontvangt u de door Govex gelezen en gesorteerde opdrachten, op basis van uw bedrijfsprofiel. Interesse? Stuur een e-mail naar info@govex.be of schrijf u in.


Bescherm uw merknaam
Wat is een merk?
Volgens de Benelux Merkenwet worden als merken beschouwd "alle tekens die vatbaar zijn voor grafische voorstelling, met name woorden, met inbegrip van namen van personen, tekeningen, letters, cijfers, vormen van waren of verpakking, mits zij de waren of diensten van een onderneming kunnen onderscheiden". Als ondernemer is uw eerste doel om u met uw merk te kunnen onderscheiden van de producten of diensten van de concurrentie. Als een consument tevreden is over uw product zal hij dat vaker willen kopen.
Waarom een handelsmerk registreren?

Als een merk niet of niet voldoende door de houder wordt beschermd, vervalt de wettelijke bescherming: het merk kan dan door iedereen worden gebruikt. Merken die bv. het risico lopen hun bescherming te verliezen, omdat ze door veel mensen generiek worden gebruikt, zijn bijvoorbeeld Chocomel voor chocolademelk en Aspirine voor pijnstillers. Dit laatste merk van fabrikant Bayer is inmiddels in de VS dusdanig verwaterd, dat het daar geen merk meer is.
Uw merk goedkoop on line registreren
Om een depot bij het officieel Benelux-Merkenbureau in te dienen, vult u een eenvoudig een elektronisch formulier in via de on line dienst BMBConnect. Het tarief voor een depot via de normale procedure is 240 Euro, wat stukken goedkoper is dan de prijzen gevraagd door gespecialiseerde registratiebedrijven of advocaten. Hiermee is (na goedkeuring) uw merk voor 10 jaar beschermd in de Benelux. Voor het deponeren van een Europees Gemeenschapsmerk kan u on line het e-filling formulier invullen. Deze Europese registratie zal u ongeveer 750 Euro kosten (voor een periode van 10 jaar). U kan altijd eerst een Benelux merk registeren en dit acheteraf "upgraden" naar een EU merk.

Is mijn merknaam nog vrij?
Om na te gaan of de merknaam die u wilt gaan gebruiken voor uw product of dienst is gedeponeerd of ingeschreven bij het Benelux-Merkenbureau, kan u kosteloos het Merkenregister raadplegen. Houdt er echter rekening mee dat dat u niet de garantie biedt dat uw merk ook daadwerkelijk kan worden ingeschreven in het register. Niet alleen identieke merken, maar ook oudere overeenstemmende merken kunnen een bezwaar vormen.


Handige surftools

Veiliger surfen

Het simpelweg bezoeken van een verkeerde website kan tegenwoordig uw computerveiligheid al in gevaar brengen. Daarom kan u maar beter niet naar gevaarlijke websites surfen. Maar hoe weet u nu of een bezoek gevaarlijk is of niet? SiteAdvisor probeert dit probleem op te lossen door surfadvies te geven per website. Bij elke zoekactie in Google krijgt u een beoordeling van de gevonden websites te zien. Rood is gevaarlijk, geel is een twijfelgeval en groen is veilig. Dit geeft al een eerste indicatie en met een klik op 'view site details' kan u een uitgebreid overzicht lezen. Heel wat Belgische websites (waaronder Bobex.be) werden reeds (positief) beoordeeld door SiteAdvisor. Om dit tool te downloaden, klik hier.
Off line surfen
Teleport Pro is een zogenaamde off line web spider. Met dit programma is het mogelijk om een volledige website te downloaden. Op deze manier kan u off line gaan surfen. Hiermee verhoogt u de werksnelheid van uw pc en wordt u niet gehinderd door slechte modems of servers. Ander voordeel is dat u de website kan tonen of bezoeken op plaatsen waar u geen kabel, telefoonaansluiting of WIFI accespoint hebt. Om Teleport Pro 1.39 te dowloaden, klik hier.


Het grootste Europees virtueel bedrijvennetwerk:
* Bobex België: www.bobex.be
* Bobex Nederland: www.bobex.nl
* Bobex Luxemburg: www.bobex.lu
* Bobex Frankrijk: www.bobex.fr
* Bobex Engeland: www.bobex.co.uk
* Govex overheidsopdrachten: www.govex.be
* Andere landen...: wij zoeken partners, geïnteresseerd?

* Uw Bobex paswoord of gebruikersnaam vergeten? Klik hier.
* Suggesties: info@bobex.com
* Vragen: support@bobex.com
* Publiciteit en redactie: partners@bobex.com


1999-2006 Bobex.com NV
Aalststraat 7A2
B-1000 Brussel
Alle rechten voorbehouden.


Cette lettre d'information existe également en Français. Pour changer de langue, conactez-nous.

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, surf naar de Bobex.be site, klik dan op "Mijn Bobex", "Mijn registratie informatie wijzigen" en "Gelieve geen nieuwsbrief te verzenden" of stuur een e-mail naar info@bobex.com met als onderwerp "Remove Newsletter". Bobex.be werkt enkel met opt-in adressen.

Sponsor:
Overnemen & overlaten

OvernameMarkt.be is het internet platform voor bedrijfsovernames. Meer dan 700 bedrijven en handelszaken staan er momenteel te koop. U kunt er niet alleen bedrijven zoeken, maar tevens zelf uw bedrijf te koop aanbieden. Lees meer.


Poll van de maand:
Besparingen...

Belgische bedrijven denken vooral te kunnen besparen op hun telecom en marketing budgetten.

Resultaten peiling: "Op welke diensten denkt u het meest te kunnen besparen?"

24% Telecom
23% Reclame & verkoop
15% Auto, brandstof & transport
13% Reis & representatie
8% Boekhouding & admin.
8% Andere diensten
6% Informatica
(Totaal van 712 antwoorden)

Nieuwe peiling: "U gebruikt het internet sinds..."
Klik hier om te stemmen op de startpagina (rechter kolom, onderaan).


Bedrijf in de kijker:
ADi Solutions

Als toonaangevende leverancier van ICT diensten, systemen en netwerken heeft ADi u veel te bieden. Alle expertise is gebundeld in één organisatie. Door intensieve samenwerking met u en onze mensen, maar ook met de constructeurs, ontstaat de beste en economisch meest verantwoorde service en support oplossingen voor uw organisatie. Lees meer.


Op zoek naar
een IT specialist?

U bent op zoek naar IT diensten? Stuur gratis uw offerteaanvraag naar gespecialiseerde informatici in:

- Database ontwikkeling
- Software ontwikkeling
- CRM software
- Bedrijfssoftware (ERP)
- Beveiligingssoftware
- Document management SW
- Standaard SW
- Hardware ondersteuning
 

Bedrijf in de kijker:
Belgian Network Solutions

Benesol is hét adres voor professionele hostingservices. Naast shared hosting, bieden wij de mogelijkheid tot colocation en dedicated hosting.

Om u optimaal van dienst te zijn bieden wij u een totaalpakket aan met webdesign inclusief! Lees meer.