U kunt deze boodschap niet lezen? Surf naar: http://www.bobex.com/newsletter/newsletter_bobex_juni2005_NL.htm
Bobex Bobex.be nieuwsbrief
Home | Mijn paswoord vergeten
 
Bobex Nieuwsbrief, juni 2005 Oplage (België): 10.857 ex. - Nr. 56 

Edito:
Een bedrijf of handelszaak overnemen?

Volgens het Europees directoraat-generaal Ondernemingen zal ongeveer een derde van alle Europese ondernemingen de komende tien jaar aan de volgende generatie moeten worden overgedragen. Dit betekent dat elk jaar gemiddeld 610.000 KMO’s in andere handen zullen overgaan, met mogelijke gevolgen voor 2,4 miljoen banen. In Vlaanderen wordt het aantal over te nemen bedrijven geraamd op 13.500 per jaar of 3 procent van het totaal aantal bedrijven.
Informatie over overnames onvoldoende transparant
Overnames hebben een belangrijke impact op de economische groei. Behalve de oprichting van nieuwe bedrijven is ook het stimuleren van het voorbestaan en de groei van bestaande ondernemingen erg belangrijk. Gemiddeld overleeft 95% van de met succes overgedragen bedrijven. De overlevingskansen blijken groter dan voor de nieuwe bedrijven. Bovendien wordt een toenemend aantal bedrijven overgedragen buiten de familie. Daarom is het belangrijk dat verkopers en mogelijke kopers vlotter bij elkaar komen. De markt voor de aan- en verkoop van KMO’s blijkt momenteel te weinig transparant gezien de versnipperde informatie van vraag en aanbod.
OvernameMarkt.be
Het objectief van OvernameMarkt.be is de versnipperde informatie over overnames en overdrachten bundelen op één uniek platform op het internet. Deze nieuwe marktplaats is een neutrale contactbeurs ter ondersteuning van bedrijfsovernames. OvernameMarkt is een gezamenlijk initiatief van Bobex en Unizo, en wordt gesteund door de Vlaamse Overheid. Bobex verzekert de technische ontwikkeling en brengt haar knowhow inzake het opzetten en beheren van marktplaatsen. Unizo zorgt voor de commerciële uitbouw en marketing in Vlaanderen.

Nieuw op Bobex
Leveranciers van de week

Sinds begin mei presenteren wij elke week twee leveranciers van de week op de Bobex startpagina van de Bobex.be site. Daar deze site meer dan 15.000 bezoekers per week telt, bieden wij een mooie extra visibiliteit aan onze geabonneerde leden. Indien u ook wenst te genieten van deze gratis vitrine, contacteer ons.

Nieuwe pagina's in de bedrijvengids
Vorige maand hebben wij ook de 'look' van de resultatenlijsten van onze bedrijvengids vernieuwd. Vanaf nu vindt u er een overzicht van de actieve leveranciers, samen met hun korte beschrijving, adres en link naar hun website. Per leverancier staan er ook Bobex icoontjes die verwijzen naar de ervaring van de leveranciers op Bobex. Hoe meer icoontjes (voorlopig maximaal 3) hoe langer ze actief zijn op Bobex en hoe meer offertes ze gemaakt hebben. Binnenkort komen hier ook de individuele ratings (evaluaties) te staan.

Uw (publiek) profiel aanpassen
Ieder Bobex lid (leverancier of koper) heeft zijn/haar eigen profiel op de Bobex site.
Om uw profiel aan te passen (vooral belangrijk voor de leveranciers), klik hier. Let wel, om deze gegevens aan te passen moet u zich eerst inloggen op de Bobex site. Paswoord of gebruikersnaam vergeten? Klik hier en vul uw e-mail adres in. Uw gegevens worden u dan onmiddellijk toegemaild.

Europa niet zo populair...
Weinig interesse voor .eu domeinnaam
Voor meer dan 36% van de Bobex gebruikers is het reserveren van een ".eu" domeinnaam van geen enkel nut. Slechts 32% van de 367 deelnemers wenst een dergelijke domeinnaam te registreren. 17% weet het nog niet.
Opening van de ".eu" in 2006

Het registreren van de TLD (Top Level Domain) ".eu" zal pas mogelijk zijn vanaf begin 2006, maar er zal een voorafgaande mogelijkheid zijn tot inschrijving in het laatste trimester van 2005. Deze nieuwe domeinnaam is de concretisering van een gemeensschapsruimte van 459 miljoen inwoners.

Wat denkt u van de Europese grondwet?

Stel dat er een referendum over de EU grondwet in België zou plaatsvinden, wat zou u stemmen: Ja of Neen? Klik hier om te stemmen op de Bobex.be startpagina (rechter kolom, onderaan).

Nieuwe trend: "Podcasting"

Verspreiding van digitale bestanden
Een podcast is een 'show' die opgevraagd kan worden via internet en afgespeeld kan worden op een mp3-speler, bij voorkeur de iPod van Apple. Men zou Podcasting kunnen vergelijken met een nieuwe manier van radio maken. De term podcasting is een samentrekking van iPod (de draagbare MP3-speler van Apple) en broadcasting. Alhoewel de technologie niet alleen bruikbaar is met de iPod, was het succes ervan een belangrijke stap in de ontwikkeling ervan. Podcasting staat, in de meest strikte zin, voor een systeem waarin podcasters audio(MP3)-bestanden met discussies, radioshows, muziekprogramma's, beschikbaar stellen via Internet, en tevens een news feed in RSS-formaat creëren, die een verwijzing bevat naar de MP3-bestanden, en die automatisch verwerkt kan worden door podcast-aggregators of podcatchers. Deze laatste gaan die audio files dan automatisch downloaden en ze ofwel onmiddellijk op een MP3-speler kopiëren, ofwel aan de gebruiker melden dat hij ze op de PC kan beluisteren.
In de breedste zin staat podcasting voor het verspreiden van digitale bestanden die door speciale programma's afgehaald worden om ze later te gebruiken. Dit kan dus audio zijn (MP3, Windows Media, Real Media), video (MPEG, DivX,QuickTime, ...) of software. De huidige podcastscene heeft iets van de geest en het enthousiasme van de eerste radiopiraten, en gebruikt als lijfspreuk de term 'Almost Live Radio'.

---> Wenst u een advertentie in deze nieuwsbrief te plaatsen? Contacteer de redactie: partners@bobex.com.


Het eerste Europees virtueel bedrijvennetwerk:
* Bobex België: www.bobex.be
* Bobex Nederland: www.bobex.nl
* Bobex Luxemburg:
www.bobex.lu
* Bobex Engeland: www.bobex.co.uk
* Andere landen...: wij zoeken partners, geïnteresseerd?


* Uw Bobex paswoord of gebruikersnaam vergeten? Klik hier.
* Suggesties: info@bobex.com
* Vragen: support@bobex.com
* Publiciteit en redactie:
partners@bobex.com

1999-2005 Bobex.com NV
Aalststraat 7A2
B-1000 Brussel
Alle rechten voorbehouden.

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, surf naar de Bobex.be site, klik dan op "Mijn Bobex", "Mijn registratie informatie wijzigen" en "Gelieve geen nieuwsbrief te verzenden". Bobex werkt enkel met opt-in adressen.

Bobex scoop:
vskype

Skype biedt niet enkel (gratis) telefonie meer aan... Sinds vandaag kan u ook videobeelden (via webcam) uitwisselen en zelfs uw desktop delen met anderen. Dit laat u toe om wereldwijd gratis gesprekken of zelfs videoconferenties op te zetten, waarbij u niet alleen de andere personen kunt zien, maar zelfs ook presentaties, spreadsheets, foto's of andere documenten kan laten zien vanop uw PC. Om deze handige applicatie te downloaden (beta versie) , klik hier.


Site van de maand:
De Teletijdmachine van het Internet

Op zoek naar die ene verdwenen site uit het grijze internet verleden of gewoon nieuwsgierig hoe uw lievelingssite er 5 jaar geleden uitzag? Grote kans dat u het terug vindt met de WayBack Machine. Op deze manier kan u nog eens rondneuzen op de site van Yahoo, zoals deze er in 1996 uitzag en ook de site van CNN op 11/09/2001 is bewaard gebleven. Het webarchief gaat terug tot 1996. U kunt zoeken op een website, waarvan u de oude versie wilt zien of u kunt rondneuzen in één van de archieven die thematisch zijn samengesteld. Bezoek de "Wayback Machine".

Op zoek naar
kantoormateriaal
?

Stuur gratis uw offerteaanvragen voor kantoorbenodigdheden. Klik hieronder en vul de vragenlijst in:
- Faxmachines
- Kantoormeubelen
- Kassa's
- Kopieermachines
- Papier
- Projectoren
-
Toners en cartridges
- Verdeelautomaten

Of ontdek de online promoties van Overtoom. Klik hier.


Tip voor de Bobex leveranciers

Het is niet enkel de prijs die telt in de offerte... geef een antwoord op de vraag van de klant en illustreer met concrete voorbeelden!

Wij raden de Bobex leveranciers aan om altijd zoveel mogelijk informatie te geven in hun offertes, als antwoord op de vraag van de klant. U kunt hierbij bv. duidelijke referenties vermelden (met URL) en eventueel bijlagen voegen bij uw offertes. Op deze manier kunnen de kopers beter de potentiële leveranciers beoordelen en komt u gemakkelijker in hun "short list".

Vergeet bovendien ook niet uw publiek profiel op Bobex in te vullen! De koper kan dit profiel bekijken samen met uw offertes.

Bobex leden in
de kijker

Om deze en andere erkende leden* te ontdekken, raadpleeg onze on line bedrijvengids, klik hier.

12Win (IT Services)
A.G. Computers (Computer equipm.)
ABC Web (Internet)
ABS MM (Multimedia, MKT)
Amaze (Promo, Printing)
Archimage (Design & creation)
Ausy Belgium (Consulting, Internet)
Base 3 Systems (IT, Training)
BMCO (Internet, IT)
Brainsolutions (Telecom, Training)
Danielle (Copywriting)
EAM Agency (Events)
Emerald (Computer & Office equipm.)
Felicita (Promo, Packaging)
Goonie-Productions (Events)
Graphic Mouse (Printing, Packag.)
Hitech Softw Serv. (Design, IT)
Implements (Internet)
Orange Blue (Consulting, Internet)
Karboenkel (Events, Printing)
Mise au vert org. (Events, Training)
Moorland Empire (Design, Packag)
MSC-Caelen (Printing, MKT)
MTBCO Belgium (Events, Renov.)
Paul Vd Brandt (Computer equip, IT)
Riadata (Consulting, Telecom)
RIVB (Events)
Sanmax (Internet)
Sellena (Printing, Office services)
Syscol (Computer equipment, IT)
Un pas plus loin (Design, MKT)
VIA (IT Services)
Vice & Versa (Translations)
Winsome (IT Services, Internet)
Worxks (Internet)

(*Selectie van recente klanten van deze maand)