U kunt deze boodschap niet lezen? Surf naar: http://www.bobex.com/newsletter/newsletter_bobex_608_juni2007_NLNL.htm
Bobex Bobex.nl - nieuwsbrief
Home | Mijn wachtwoord vergeten
 
Bobex Nieuwsbrief, juni 2007 Nr. 74

Edito: Second life
Second Life (SL) is een online rollenspel waarin de speler een tweede leven leidt. Je kan er je eigen figuurtje (of avatar) ontwerpen en ermee rondwandelen in een virtuele wereld, en zo andere deelnemers ontmoeten, een huis bouwen, een bedrijf opstarten, aandelen verhandelen en zelfs trouwen. Het concept heeft haar mede- en tegenstanders, maar laat weinig mensen neutraal.
Economisch model
Op Second Life is er een virtuele economie waar de spelers geld kunnen verdienen. Zij doen dit door virtuele elementen te ontwerpen en te verkopen aan andere gebruikers, of door diensten te leveren aan de andere spelers. De verdiende 'Linden dollars' (het virtuele geld in Second Life) kunnen zij inwisselen in echte dollars op de website. Ondertussen kent de site haar eerste miljonair. De Chinese A. Chung, investeerde 10 cent en kocht virtuele grond, die ze verder ontwikkelde en verkocht of verhuurde. Haar imperium is sindsdien uitgegroeid tot een grote onderneming. Zij bezit er immers 36 km2 grond, verschillende winkelcentra en een omvangrijke aan
delenportefeuille.
Misbruik
SL wordt vandaag vaak als reclamestunt misbruikt. Om de haverklap kondigen bedrijven of politici aan dat ze er ook aanwezig zijn. Een tweede kritiek op Second Life is de toegevoegde waarde van de site voor de gebruiker. Heel wat bezoekers lopen er verloren en stellen zich de vraag wat ze er precies mee moeten aanvangen. Toegegeven, ik ben niet op zoek naar een tweede leven, maar toch stel ik mij steeds meer de vraag wat de ondertussen zeven miljoen ingeschreven personen op deze site komen zoeken.
Revolutie
Maar zou Second Life aan de basis liggen van een nieuwe (culturele) revolutie? Wat wij er bijzonder interessant vinden, is interactie tussen de gebruikers. Wat een aangename ervaring! Stel u even voor dat u in de toekomst op elke website kunt communiceren met een avatar of een virtuele klantendienstmedewerker. U komt op een site (met uw eigen avatar) en een andere virtuele persoon verwelkomt u en begeleidt u tijdens uw bezoek van de site. Hij (of zij) opent nieuwe vensters, wijst u op de juiste hyperlinks, terwijl hij een gezellige chat (of video Skype) sessie met u heeft. Uw surfervaring wordt pas écht interactief, niet?
Web 3.0
In de toekomst zullen de Bobex gebruikers wellicht ook op een veel interactievere manier op de marktplaats met elkaar kunnen communiceren. Een virtueel assistent zal de gebruiker helpen bij ieder stap in het proces. Vergeet de dorre navigatiebalken, uw virtueel assistent wacht op u. Meer zelfs, u zal de avatars kunnen zien van de verschillende leveranciers die u een offerte maken, u zal samen met hen hun virtueel profiel kunnen doorlopen en door hun evaluaties wandelen.

E-biz news:
Professionele inkopers zoeken eerst en vooral online

De meederheid (84%) van de technologie aankopers start zijn/haar zoektocht online, meestal met het raadplegen van een van zoekmachines. Daarom groeit het belang van zoekmachinemarketing en online marktplaatsen bij de B2B marketeers. Het Amerikaanse advieskantoren KnowledgeStorm en MarketingSherpa deden een onderzoek over hoe technologie aankopers content zoeken en hoe business-to-business marketeers hen content leveren. Twee onderzoeken werden afgelopen april verricht op meer dan 3.000 inkopers en b2b-marketeers. De belangrijkste bevindingen op een rij: 56% van de technologie inkopers vult bij de zoekmachine een zoekopdracht in van tenminste 3 zoekwoorden of meer; 53% van de inkopers scant gemiddeld 3 tot 5 pagina's per zoekresultaat. Slechts 11% stopt na de eerste pagina; 53% leest sponsored links vaak of soms. 34 procent klikt er vaak of soms op, waarvan 14% van de ondervraagde inkopers zegt dat ze sponsored links vaak lezen en 6% klikt er vaak op; 65% van de markeketeers maakt gebruik van een betaalde searchstrategie om goed voor de dag te komen in de zoekresultaten; 66% van de marketeers zeggen een strategie te hebben om een hoge organische ranking op de zoekresultatenpagina's te waarborgen.  

Shift Happens, de wereld rondom ons verandert snel, exponentieel snel...
U heeft misschien het bijzonder interessant boek The World is Flat” van Thomas Friedmand gelezen. Onderstaande presentatie sluit daar goed bij aan. Het is een korte analyse over hoe snel onze planeet aan het veranderen is en over de exponentiële impact van China, India en de ICT sector, onder het motto “Shift Happen. Deze basisideëen vindt men ook in Friedman's boek. Bekijk de presentatie.

Over Bobex
Uitbouwen van een vertrouwensrelatie
Nieuw voor onze leveranciers: jullie logo's (enkel voor Classic abonnees) werden geoptimaliseerd zodat deze nu beter zichtbaar zijn in de verschillende secties van de site. Ook het evaluatiesysteem werd verder uitgewerkt. De bedoeling van deze twee aanpassingen was het verder verbeteren van het interactief karakter van onze site, om zo een optimale werkomgeving aan te bieden, waar bedrijven een vertrouwensrelatie verder kunnen uitbouwen.


Uw paswoord of gebruikersnaam vergeten? Klik hier.

* Bobex Nederland: www.bobex.nl
* Bobex internationaal: www.bobex.com

* Redactie: partners@bobex.nl
* Reclame: support@bobex.nl


© 2007 Bobex.com NV
Alle rechten voorbehouden.


Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier, log in met uw wachtwoord en vink "Gelieve geen nieuwsbrief te verzenden" aan. Deze nieuwsbrief wordt enkel naar opt-in adressen verstuurd.

Leverancier in de kijker:
Dutch Open Projects

Dutch Open Projects is een innovatieve systeemintegrator gespecialiseerd in het bouwen, implementeren en beheren van open source systemen en software-toepassingen. Onze kracht is het begrijpen van de (ICT) behoefte van de klant en het selecteren en aanpassen van de bijbehorende best in class software. Bekijk profiel


Klaar voor de zomer...?
Wij helpen u!

wenskaarten Frisdrank-
automaat
Offerte aanvragen

wenskaarten Airconditioning
in uw kantoor
Offerte aanvragen


uw evenementen Isolatie van uw ruimtes
Offerte aanvragen

uw evenementen Huur een waterfontein
Offerte aanvragen

uw evenementen Organiseer een zomer-event
Offerte aanvragen

relatiegeschenk Andere inkopen?
Wij helpen!

Offerte aanvragen


Leverancier in de kijker:
Toppresent

Deze leverancier van relatiegeschenken en promotieartikelen onderscheidt zich door originaliteit, leuke ideeën voor uw marketing campagnes, een succesvolle bedrijfspresentatie, en een team dat met u meedenkt.
Belijk profiel.


Poll van de maand:
GSM betalingen

In onze nieuwsbrief van maart schreven we over de opkomst van  mobiel betalen. Maar uit onze laatste peiling blijkt dat slechts 30% van de internauten interesse zou hebben in het betalen via gsm.

Resultaten "Interesse om betalingen uit te voeren met uw gsm?"
64% - Neen
30% - Ja
4% - Wat is dat...?
(Totaal van 733 antwoorden)


Nieuwe peiling: "Blogt u al regelmatig?"
Klik hier om te stemmen op de startpagina (rechter kolom, onderaan).Video van de maand:
Wikipedia

Wikipedia is miljoenen waard!

Bekijk de video van Jimmy Wales, de oprichter van het bekende Wikipedia.

Enkele one-liners uit het gesprek: Being an Internet rockstar, is like being a regular rockstar, except for the sex and drugs, Wikipedia is the smartest and dumbest thing I ever did. en "Google is secret and close, while we are open and free".

Bekijk de video.