U kunt deze boodschap niet lezen? Surf naar: http://www.bobex.com/newsletter/newsletter_bobex_608_juni2007_NL.htm
Bobex Bobex.be nieuwsbrief
Home | Mijn paswoord vergeten
 
Bobex Nieuwsbrief, juni 2007 Oplage (België): 19.402 ex. - Nr. 74

Edito: Second life
Second Life (SL) is een online rollenspel waarin de speler een tweede leven leidt. Je kan er je eigen figuurtje (of avatar) ontwerpen en ermee rondwandelen in een virtuele wereld, en zo andere deelnemers ontmoeten, een huis bouwen, een bedrijf opstarten, aandelen verhandelen en zelfs trouwen. Het concept heeft haar mede- en tegenstanders, maar laat weinig mensen neutraal.
Economisch model
Op Second Life is er een virtuele economie waar de spelers geld kunnen verdienen. Zij doen dit door virtuele elementen te ontwerpen en te verkopen aan andere gebruikers, of door diensten te leveren aan de andere spelers. De verdiende 'Linden dollars' (het virtuele geld in Second Life) kunnen zij inwisselen in echte dollars op de website. Ondertussen kent de site haar eerste miljonair. De Chinese A. Chung, investeerde 10 cent en kocht virtuele grond, die ze verder ontwikkelde en verkocht of verhuurde. Haar imperium is sindsdien uitgegroeid tot een grote onderneming. Zij bezit er immers 36 km2 grond, verschillende winkelcentra en een omvangrijke aandelenportefeuille.
Misbruik
SL wordt vandaag vaak als reclamestunt misbruikt. Om de haverklap kondigen bedrijven of politici aan dat ze er ook aanwezig zijn. Een tweede kritiek op Second Life is de toegevoegde waarde van de site voor de gebruiker. Heel wat bezoekers lopen er verloren en stellen zich de vraag wat ze er precies mee moeten aanvangen. Toegegeven, ik ben niet op zoek naar een tweede leven, maar toch stel ik mij steeds meer de vraag wat de ondertussen zeven miljoen ingeschreven personen op deze site komen zoeken.
Revolutie
Maar zou Second Life aan de basis liggen van een nieuwe (culturele) revolutie? Wat wij er bijzonder interessant vinden, is interactie tussen de gebruikers. Wat een aangename ervaring! Stel u even voor dat u in de toekomst op elke website kunt communiceren met een avatar of een virtuele klantendienstmedewerker. U komt op een site (met uw eigen avatar) en een andere virtuele persoon verwelkomt u en begeleidt u tijdens uw bezoek van de site. Hij (of zij) opent nieuwe vensters, wijst u op de juiste hyperlinks, terwijl hij een gezellige chat (of video Skype) sessie met u heeft. Uw surfervaring wordt pas écht interactief, niet?
Web 3.0
In de toekomst zullen de Bobex gebruikers wellicht ook op een veel interactievere manier op de marktplaats met elkaar kunnen communiceren. Een virtueel assistent zal de gebruiker helpen bij ieder stap in het proces. Vergeet de dorre navigatiebalken, uw virtueel assistent wacht op u. Meer zelfs, u zal de avatars kunnen zien van de verschillende leveranciers die u een offerte maken, u zal samen met hen hun virtueel profiel kunnen doorlopen en door hun evaluaties wandelen.
SL en Bobex in De Morgen
Onlangs stelde een journalist van De Morgen ons de vraag wat de impact was van nieuwe technologieën, zoals Second Life, op onze business. De krant had ook ruim aandacht voor het groeiend succes van het Bobex plafrom.
Lees verder.

E-biz news:
Professionele inkopers zoeken eerst en vooral online
De meederheid (84%) van de technologie aankopers start zijn zoektocht online, meestal met het raadplegen van een van zoekmachines. Daarom groeit het belang van zoekmachinemarketing en online marktplaatsen bij de B2B marketeers... Lees verder.

Nieuwe site over steun bij het aanwerven van personeel

Personeel aanwerven in België is duur, dat wist u al. Niet dat de werknemers hier meer verdienen dan in onze buurlanden, maar de belastingsdruk op arbeid is er de hoogste in Europa. Gelukkig kan u een deel van die lasten terugvorderen van de Staat.... Lees verder.

Google gaat nu ook offline, voorheen exclusief terrein van rivaal Microsoft

Google stelde net haar nieuwe tool 'Google Gears' voor. Het is een open-source technologie om offline webapplicaties te maken. Hiermee differentieert Google zich nu duidelijk van aartsrivaal Microsoft... Lees verder.

Welk type ondernemer bent u? Doe de test

Het VBO is net een nieuwe campagne gestart om ondernemerschap in ons land te stimuleren. Er is ook een leuke test over uw ondernemersprofiel.... Lees verder.


Shift Happens, de wereld rondom ons verandert snel, exponentieel snel...

U heeft misschien het bijzonder interessant boek “The World is Flat” van Thomas Friedmand gelezen. Zijn basisideëen vindt men ook terug in een leuke presentatie.... Lees verder en bekijk de presentatie.


Over Bobex
Bobex in het nieuws
In mei was Bobex weer te lezen in diverse kranten. Zo kwamen wij in de spotlight in De Tijd, De Morgen en L'Echo. Binnenkort verschijnt er ook nog een artikel in KMO-PME. De media omschrijven onze aanpak alsook de voordelen van ons zakelijk platform, de succesfactoren van de “dot com survivor” en van onze sterke groei. Er wordt tevens gesproken over de plannen om de Duitse en Oostenrijkse markten aan te boren, en onze toekomstvisie over technologie en internet.


Uitbouwen van een vertrouwensrelatie

Nieuw voor onze leveranciers: jullie logo's (enkel voor Classic abonnees) werden geoptimaliseerd zodat deze nu beter zichtbaar zijn in de verschillende secties van de site. Ook het evaluatiesysteem werd verder uitgewerkt. De bedoeling van deze twee aanpassingen was het verder verbeteren van het interactief karakter van onze site, om zo een optimale werkomgeving aan te bieden, waar bedrijven een vertrouwensrelatie verder kunnen uitbouwen.


Uw paswoord of gebruikersnaam vergeten? Klik hier.

* Bobex België: www.bobex.be
* Bobex internationaal: www.bobex.com
* Bobex Blog: www.belgablog.be


* Redactie: partners@bobex.com
* Reclame: support@bobex.com


2007 Bobex.com NV
Aalststraat 7A2
B-1000 Brussel
Alle rechten voorbehouden.


Pour lire cette lettre d'information en Français, cliquez ici.

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier, log aan met uw paswoord en vink "Gelieve geen nieuwsbrief te verzenden". Deze nieuwsbrief wordt enkel naar opt-in adressen verstuurd.

Sponsor :
OvernameMarkt.be

OvernameMarkt is een online handelsplaats voor bedrijfsovernames. Op deze marktplaats krijgt u een handig overzicht van honderden bedrijven en handelszaken die te koop zijn.

Lees verder.


Klaar voor de zomer...?
Wij helpen u!

wenskaarten Frisdrank-
automaat
Offerte aanvragen

wenskaarten Airconditioning
in uw kantoor
Offerte aanvragen


uw evenementen Isolatie van uw ruimtes
Offerte aanvragen

uw evenementen Huur een waterfontein
Offerte aanvragen

uw evenementen Organiseer een zomer-event
Offerte aanvragen

relatiegeschenk Andere inkopen?
Wij helpen!

Offerte aanvragen


Bedrijf in de kijker:
Style Events

Style organiseert uw evenement. Met een absolute garantie voor kwaliteit, originaliteit en stijl. Exclusief en klantgericht.

Belijk profiel
.


Poll van de maand:
GSM betalingen

In onze nieuwsbrief van maart schreven we over de opkomst van mobiel betalen. Maar uit onze laatste peiling blijkt dat slechts 30% van de internauten interesse zou hebben in het betalen via gsm.

Resultaten "Interesse om betalingen uit te voeren met uw gsm?"
64% - Neen
30% - Ja
4% - Wat is dat...?
(Totaal van 733 antwoorden)


Nieuwe peiling: "Blogt u al regelmatig?"
Klik hier om te stemmen op de startpagina (rechter kolom, onderaan).


Bedrijf in de kijker:
Edarta

We provide professional IT consulting, custom software development and support services for profit and non-profit organizations.

Edarta is committed to providing our customers, both existing and new, with the highest levels of service
.

Bekijk profiel.


Video van de maand:
Wikipedia

Wikipedia is miljoenen waard!

Bekijk de video van Jimmy Wales, de oprichter van het bekende Wikipedia. Enkele one-liners uit het gesprek: ”Being an Internet rockstar, is like being a regular rockstar, except for the sex and drugs“, “Wikipedia is the smartest and dumbest thing I ever did.” en “Google is secret and close, while we are open and free".

Bekijk de video.