U kunt deze boodschap niet lezen? Surf naar: http://www.bobex.com/newsletter/newsletter_bobex_507_februari2007_NL.htm
Bobex Bobex.be nieuwsbrief
Home | Mijn paswoord vergeten
 
Bobex Nieuwsbrief, februari 2007 Oplage (België): 18.026 ex. - Nr. 71

Edito: Laatste tendenzen in online marketing
Hoe contacteert u uw klanten online? Hoe trekt u meer bezoekers naar uw website? Wat zijn de meest effectieve online marketing tools? Een korte analyse.
De beste online marketing tools
Marketingsherpa publiceerde net de resultaten van haar jaarlijkse enquête rond online marketing. Voor het vierde jaar op rij is er een nek aan nek race tussen betalende search engine reclame en het gebruik van eigen e-maillijsten (e-mailings op bestaande gebruikers), op het vlak van ROI (return on investment). In het verleden werd het vergelijken van deze online tools gezien als het vergelijken van appelen met peren.
Onderscheid tussen diverse tools vervaagt

Search engine advertenties (SEA) werden traditioneel gezien als een manier om nieuwe bezoekers naar de site te trekken, terwijl e-mailings (op een eigen database) algemeen beschouwd werd als een manier om de relatie met de vroegere of huidige gebruikers te verbeteren. Hoewel dit nog steeds voor een stuk waar is, is die grens (tussen het aantrekken van bestaande versus nieuwe gebruikers) sterk aan het vervagen. Vele gebruikers die uw merknaam of uw URL kennen, of die zelfs in uw e-mail databank zitten, maken toch gebruik van een zoekmachine om u te vinden. Onlangs ontmoette ik een Bobex lid die steeds de volledige URL (m.n. www.bobex.be) in de Google search box intikt (i.p.v. meteen in het adressenveld van zijn browser of enkel “bobex” in Google). En ja, zoekmotoren hebben de bookmarks vervangen. Dit is één van de reden waarom zelfs de grote online merken, zoals eBay, nog steeds zoveel investeren in zoekmachine advertenties.
En de winnaars zijn...
Als we de cijfers van de enquête vergelijken (% van de marketeers die een bepaalde online tool gebruikt), blijkt dat ook in 2006 betalende search engine reclame (Seach Engine Advertising of SEA) de populairste online marketing tool is. Toch is er een lichte daling op te merken van de impact van SEA t.o.v. 2005 (van 52 naar 49%). Ook e-mailings op eigen bestanden blijven een belangrijke, doch weliswaar stabiele, rol spelen. Maar de grootste stijger is SEO, of de natuurlijke search engine optimisation, met een populariteitsgroei van 33 naar 45% van de marketeers. Pop-up advertenties zijn anderzijds bijna volledig “out”, (van 22 naar slechts 15% van de marketeers). Slechts 11% van de respondenten zegt interesse te hebben in gehuurde e-maillijsten. Deze gehuurde lijsten scoren ook het slechts op het vlak van impact, daar ze al te vaak als spam beschouwd worden. Nieuwe marketingtechnieken voor het komende jaar zijn blogs, social networking en video advertenties.
Wij helpen u verder
Hulp nodig bij Internet reclame, uw site beter laten scoren op Google? Klik hier en stuur gratis uw aanvraag naar gekwalificeerde search engine specialisten.

E-biz news:
Online discussieforum over overheidsopdrachten
U heeft vragen over aanbestedingen? U zoekt informatie over de nieuwe wetgeving? U wenst in contact te komen met publieke instellingen? Bezoek dat het forum voor overheidsopdrachten op Publicmarkets.eu. Wenst u op de hoogte te blijven van alle aanbestedingen in uw vakgebied? Contacteer Govex en ontvang meteen een korting van 15% als Bobex gebruiker!

Reeds 93% van de e-mails zijn spamberichten, Nederlandse spammer veroodeeld tot lichte boete

Volgens veiligheidsspecialist Postini zou 93% van het mailverkeer ongewenste e-mails zijn. Het aantal spamberichten nam de laatste maanden met 75% toe. De laatste tijd ontvangen we allemaal veel ‘Image-spam’. Spammers proberen immers uw spamfilter te ontwijken door reclameteksten in een plaatje (of image) te gieten. Op deze manier kan uw filter de woorden (casino, pilletjes, etc.) niet lezen, daar deze in een image zijn verwerkt. Vaak heb je in het begin en op het einde van deze berichten ook nog tal van niets zeggende woorden, opnieuw om de filters te misleiden. Vorige week werd een Nederlander veroordeeld tot het betalen van een boete van slechts 75.000 euro voor het versturen van… 9 miljard spammails. Dit is een boete van 0,000008 euro per verstuurd bericht. Meer lezen of reageren.

Nieuwe zoekmotor op Bobex
Dankzij jullie reacties hebben we de zoekrobot op de Bobex site sterk verbeterd. De resultaten van de opzoekingen zijn nu niet alleen relevanter, maar men heeft nu ook de mogelijkheid om meteen naar diverse andere pagina's van de site te surfen.


Teletijdmachine van het internet
Het (commercieel) internet bestaat nog maar sinds 1995, maar toch is er reeds sprake van heuse internetarcheologie. Een aantal sites bewaren inderdaad de archieven van het Net. U bent bijvoorbeeld op zoek naar een verdwenen site uit het grijze internetverleden, of u bent gewoon nieuwsgierig hoe uw lievelingssite er 10 jaar geleden uitzag? De kans is groot dat u deze kan terugvinden met de teletijdmachine WayBack Machine. Deze site haalt haar informatie op via Alexa. Op dit webarchief kan u rondneuzen op de site van Yahoo!, zoals deze er in 1996 uitzag. Het archief gaat terug tot 1996. Meer lezen of reageren.

Op de Bobex marktplaats:
De gepaste oplossing voor webdesign, hosting en andere internet diensten:
Webdesign: laat u site eens opfrissen of laat een nieuwe look ontwikkelen
Internet Marketing : Vraag naar oplossingen om meer bezoekers naar uw website aan te trekken.
Hosting van uw website: Wie zijn de specialisten inzake hosting en veiligheid?
Databanken aankopen : Vraag professioneel advies. 
Software programmatie: De specialisten maken u een voorstel op maat.
Webanimaties: Uw prijsaanvraag sturen naar diverse specialisten in internet ontwerp.
Bannerdesign: Laat banners, buttons, skyskrapers en leaderboards aanmaken door professionals
U vindt hier niet wat u zoekt? Wij helpen u graag verder... Bezoek hier onze 150 rubrieken.

 


Uw Bobex paswoord of gebruikersnaam vergeten? Klik hier.
* Bobex Awards
* Blog:www.belgablog.be
* Bobex België: www.bobex.be
* Bobex Nederland: www.bobex.nl
* Bobex Luxemburg: www.bobex.lu
* Bobex Frankrijk: www.bobex.fr
* Bobex Engeland: www.bobex.co.uk
* Govex overheidsopdrachten: www.govex.be
* Andere landen...: wij zoeken partners, geïnteresseerd?

* Vragen en publiciteit: support@bobex.com
* Redactie: partners@bobex.com


2007 Bobex.com NV
Aalststraat 7A2
B-1000 Brussel
Alle rechten voorbehouden.


Pour lire cette lettre d'information en Français, cliquez ici.

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier, log aan met uw paswoord en vink "Gelieve geen nieuwsbrief te verzenden". Deze nieuwsbrief wordt enkel naar opt-in adressen verstuurd.

Sponsor :
Beurs Ondernemen2007

Op 28 en 29 maart in Tour&Taxis Brussel, geeft de Beurs Ondernemen de mogelijkheid aan bedrijfsleiders van KMO’s, zelfstandigen en vrije beroepen om 250 exposanten te ontmoeten en meer dan 100 conferenties en workshops bij te wonen. www.ondernemen2007.be


Gratis offertes aanvragen:
wij helpen u!


wenskaarten
Transport
Offerte aanvragen


wenskaarten Koerier
Offerte aanvragenuw evenementen Verhuizing
Offerte aanvragen


relatiegeschenk Busverhuur
Offerte aanvragen


Bedrijf in de kijker:
Commotie

Communicatie van uw bedrijf of uw organisatie met haar doelgroep. Communicatie die uw identiteit creëert, vorm geeft aan uw boodschap, uw product of dienst visualiseert. Communicatie die past in een breder kader heeft kans op slagen, hoeft niet morgen te worden overgedaan, is communicatie waar verder op kan worden gebouwd. Enkel dat soort communicatie streeft Commotie na, want enkel op deze wijze heeft uw communicatie toekomst. Bekijk profiel op Bobex.


Poll van de maand:
2007 = groei

2007 wordt een groeijaar. Twee derde van de bedrijven wenst haar omzet te verhogen of nieuwe markten aan te boren. Slechts 7% denkt aan kostenverlaging. Dit is in schril contracts met onze peiling van vorig jaar. Toen verklaarde nog 20% van de respondenten haar rendabiliteit te willen verhogen. Resultaten van de peiling: "Uw focus in 2007...?":
35% - Omzet verhogen
29% - Nieuwe markten uitbouwen
12% - Klantenrelaties verbeteren
11% - Nieuwe producten
7% - Kosten verlagen
4% - Ander
(Totaal van 632 antwoorden)


Nieuwe peiling: "Gebruikt u reeds VoIP (internet telefonie)?"
Klik hier om te stemmen op de startpagina (rechter kolom, onderaan).


Bedrijf in de kijker:
VIPBus

U wenst uw gasten te verwennen met luxe en veel comfort? Onze VIP voertuigen zijn uitermate geschikt voor directie- en VIP-vervoer en voor vervoer bij speciale gelegenheden. Voor de catering moet u ook niet zorgen, wij hebben een uitgebreide catering. U kan ook gebruik maken van onze ervaren hostess. Onze chauffeurs zorgen ervoor dat uw verplaatsing in stijl, vriendelijk en met onberispelijke service wordt volbracht. Wij staan volledig tot uw dienst en aarzel niet om ons een prijsofferte te vragen. Bekijk profiel .


Site van de maand:
TV Belgiek

TVBelgiek blikt elke week terug op de actualiteit. Tot zover niets origineels... zij het de manier waarop ze het nieuws aanbrengen. Net zoals de zeer populaire "Guignols de l'info" in Frankrijk, proberen de designers van TV Belgiek ook hun satirisch animatiefilmpje op te dringen als alternatief nieuwskanaal. Bekijk de site.