U kunt deze boodschap niet lezen? Surf naar: http://www.bobex.com/newsletter/newsletter_bobex_407_september2006_NL.htm
Bobex Bobex.be nieuwsbrief
Home | Mijn paswoord vergeten
 
Bobex Nieuwsbrief, september 2006 Oplage (België): 15.983 ex. - Nr. 68

Edito: Blogt u ook?
U bent ze wellicht al surfend eens tegengekomen, die blogs of persoonlijke webpagina's. Blogs zijn virtuele plaatsen waar u persoonlijke bedenkingen, ideeën en informatie kunt achterlaten onder de vorm van tekst, beeldmateriaal of video's. Vandaag kan iedereen in een handomdraai een eigen blog beginnen. De gepubliceerde informatie verschijnt dan omgekeerd chronologisch, m.a.w. de laatste bijdragen zijn het eerst zichtbaar.
De kracht van het Internet

Blogs zijn heel krachtige tools. Een 26-jarige Canadees kon via zijn blog in 14 stappen een paperclip inruilen voor een huis. Kyle MacDonald meldde in juli 2005 op zijn blog dat hij een paperclip voor een ander voorwerp wilde ruilen. Hij kreeg er een potlood voor in de plaats. Dit potlood ruilde hij nadien voor een deurknop. Via een reeks verdere transacties gingen onder meer een gasfornuis, een skivakantie, een busje, een middag met rockzanger Alice Cooper en een rol in de Hollywoodfilm 'Donna on Demand' door zijn handen. Die filmrol wist hij uiteindelijk in te ruilen voor een huis van twee verdiepingen. MacDonald en zijn verloofde trekken deze maand in hun nieuwe woning. (Bron DS).

Over blogs...
Weblogs zijn vandaag heel rijke informatiebronnen geworden, die heel regelmatig geactualiseerd worden. In de VS, waar de bloggers de wind in de rug hebben, zijn blogs voornamelijk gewijd aan de actualiteit. De site van Glenn Reynolds, wordt zonder meer als de "New-York Times van de blogs" beschouwd. Michael Arrington is dan weer de guru van de high-tech blogs. Voor heel wat onderwerpen zijn blogs beter up to date dan doorsnee magazines en portaalsites, gewoon omdat het zo een snelle en efficiënte manier van 'online publishing' is.
Verschil tussen een blog en een 'normale' website
Het grote verschil tussen blogs en andere websites of discussie fora
is dat blogs geschreven worden vanuit een persoonlijk standpunt en met een persoonlijke stem. Het draait om de meningen en visies van de auteur, de mens achter de website. Bovendien zijn de gepubliceerde artikelen op een blog vaak enkel het startpunt. De meerwaarde van blogs zit in de discussie die over het onderwerp opgestart wordt. Dit kan gebeuren in de commentaren onder het artikel, of op andere blogs waarmee een link gelegd wordt. Er wordt vaak gezegd dat blogs draaien om conversatie. Een ander aspect dat blogs onderscheidt is 'accountability'. Alles wat op een blog geschreven wordt, heeft zijn gevolgen voor de reputatie van de schrijver. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld forums, waar men bijna anoniem, zonder gevolgen, meninkjes kan spuien. (Bron: Netlash)

Blogs in de praktijk
Bobex blogt
Deze zomer beslisten wij om mee te springen op de "blog trein". BelgaBlog.be heeft de ambitie om een referentiesite te worden rond internet en e-business voor uw bedrijf of organisatie. Bezoek onze nieuwste blog en geef ons uw mening!

Een blog in uw bedrijf?

Voor bedrijven biedt een eigen blog (een bedrijfsblog of corporate blog) tegen relatief lage kosten goede mogelijkheden om uw naamsbekendheid te vergroten of imago bij te sturen. De blog laat u ook toe te netwerken vermits een dialoog met de markt mogelijk wordt. Een blog kan door een organisatie ook worden ingezet als intranet en voor intern kennismanagement.
Voordelen van een eigen blog
* Persoonlijk: Blogs maken bedrijfssites veel persoonlijker. Omdat een blog door individuen wordt bijgehouden, zal de stem van de blogschrijvers kunnen doorklinken. Vergelijk het met telefoontjes van klanten, die willen ook liever een persoonlijke stem horen, dan een opgenomen bericht.
* Beheersbaar: Velen zijn nog van mening dat het bouwen en het onderhouden van een website bijzonder lastig is. Blogs zijn (meestal) snel en gemakkelijk op te zetten en te beheren, zonder technische kennis.
* Dynamisch: Frequent nieuwe inhoud van de blog zorgt ervoor dat bezoekers regelmatig terugkeren. Daardoor worden blogs veel meer gelezen dan statische websites, die enkel een brochure of bedrijfsprofiel tonen.
* Bereikbaar: Zoekmachines zijn “vriendelijk” voor websites die vaak nieuwe inhoud hebben. Blogs worden dan ook door zoekmachines vaak gevonden. En, het is bekend, veel bedrijven zijn niet tevreden over het aantal bezoekers op hun website. Bron (Blog.nl)

Hoe begin ik aan zo'n blog?
Er bestaan diverse online tools die u kunt gebruiken om een eigen blog op te starten
, zoals bv. Blogger of Wordpress. Indien u begeleiding wenst bij het opstarten van uw blog, raden wij aan om beroep te doen op een professional. Klik hier om, gratis en vrijblijvend, een offerteaanvraag uit te sturen om uw eigen blog op te starten.


Een leverancier nodig?

Software oplossingen:

Bedrijfssoftware of ERP pakket
Stuur uw prijsaanvraag naar IT specialistenEen CRM oplossing op maat
Vergelijk diverse CRM applicaties voor uw bedrijf of organisatie


Document Management System

Diverse systemen helpen u om uw dokumenten beter te beheren


Software op maat
Vind de gepaste informatici voor uw specifieke informatica noden


IT security
Een oplossing vinden voor de veiligheid van uw infrastructuur of netwerkHardware aankopen:
Computermateriaal
Vraag gratis prijzen voor al uw computers en randapparatuur


Draagbare PCs
Vergelijk prijzen van diverse professionele aanbieders van laptops


Mac computers
Contacteer specialisten in Apple apparatuur

 


Uw Bobex paswoord of gebruikersnaam vergeten? Klik hier.

* Bobex Awards
* Nieuw: Bobex Blog (BelgaBlog.be)
* Bobex België: www.bobex.be
* Bobex Nederland: www.bobex.nl
* Bobex Luxemburg: www.bobex.lu
* Bobex Frankrijk: www.bobex.fr
* Bobex Engeland: www.bobex.co.uk
* Govex overheidsopdrachten: www.govex.be
* Andere landen...: wij zoeken partners, geïnteresseerd?

* Vragen en publiciteit: support@bobex.com
* Redactie: partners@bobex.com


1999-2006 Bobex.com NV
Aalststraat 7A2
B-1000 Brussel
Alle rechten voorbehouden.


Cette lettre d'information existe également en Français. Pour changer de langue, contactez-nous.

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier, log aan en vink "Gelieve geen nieuwsbrief te verzenden". Bobex.be werkt enkel met opt-in adressen.

Sponsor:
Exclusieve voordelen

Geniet van de exclusieve en gratis voordelen van Belgacom ADSL om de groei van uw business te verzekeren: webruimte, domeinnaam, e-mail boxen, hotspots. Gebruikt u uw ADSL-abonnement optimaal? Check het op:
www.adsl.be/business


Gratis offertes aanvragen:

Grafisch ontwerp
Contacteer grafici voor design van uw logo of huisstijl

Computermateriaal
Vergelijk prijzen van aanbieders in uw regio


Informatica diensten
Uw aanvraag naar alle IT specialisten


Bedrijf in de kijker:
DigiPoint

DigiPoint profileert zich als een dynamisch bedrijf met gespecialiseerde diensten en producten op het vlak van digitale communicatie, en meer in het bijzonder in het domein van internet, intranet en extranet technologie. Meer info.


Poll van de maand:
Veel vragen rond Web 2.0

Slechts 23% van de internauten gelooft dat "Web 2.0" de volgende revolutie van het internet wordt. Daarenboven blijkt de term nog maar weinig gekend te zijn bij de surfers. Een thema voor onze volgende nieuwsbrief?

Resultaten onze peiling: "Het Web 2.0 is voor u... "
27% - Web 2.0, wat is dat?
24% - Een nieuwe hype
23% - De toekomst van het net
18% - Ik weet het niet, ik wacht af...
(Totaal van 609 antwoorden)


Nieuwe peiling: "Welk type internettoegang gebruikt u op het werk?"
Klik hier om te stemmen op de startpagina (rechter kolom, onderaan).


Bedrijf in de kijker:
Mercuri International

Mercuri International beschikt over bijna 50 jaar ervaring in het helpen van zowel bedrijven als de individuele medewerkers om hun sales resultaten te verbeteren. Door gebruik te maken van een unieke combinatie van consulting- en trainingservaring, kan Mercuri u helpen om efficiënter te worden in uw verkoopactiviteiten. Meer lezen.


Handig:
Hoe snel surft u?

Op de Franse website Zebulon.fr kunt u de snelheid van uw internettoegang meten. Slechts een paar seconden zijn nodig... indien u snel genoeg bent. Klik hier om een test te doen.