U kunt deze boodschap niet lezen? Surf naar: http://www.bobex.com/newsletter/newsletter_bobex_202_augustus2007_NL.htm
Bobex Bobex.be nieuwsbrief
Home | Mijn paswoord vergeten
 
Bobex Nieuwsbrief, augustus 2007 Oplage (België): 20.347 ex. - Nr. 76

Edito: burgerjournalsitiek is 'in'
Op zoek naar interessante nieuwberichten zonder eerst 15 verschillende websites te moeten bezoeken? Het kan op één enkele site. Bligg is een democratisch nieuwsplatform waar lezers nieuwsberichten kunnen inzenden en waar ze kunnen stemmen op de berichten van anderen. De lezers beslissen zelf wat op de voorpagina komt. Dit nieuw Nederlandstalig platform helpt de internaut om de enorme dagelijkse stroom van informatie te filteren op relevantie, op basis van het stemgedrag van de gemeenschap.

Vox populi

‘User-generated content’ is één van de bouwstenen van het Web 2.0 gebeuren en verwijst naar de bijdrage van een niet-professionele gebruiker aan een online medium. Veel internauten produceren zelf inhoud (artikelen, fotos, enz.) die ze publiceren op open websites. De community creëert en reguleert de inhoud, zonder de tussenkomst van een webmaster of redactie. Hierdoor ontstaan duizenden burgerjournalisten, met hun individuele weblogs en webpagina’s.

Blog filter

Door deze enorme toevloed aan informatie, is het ook steeds moeilijker geworden om relevante informatie te vinden. Alle blogs bezoeken is vaak geen optie, vandaar de nood aan een verzamelplaats, waar gebruikers niet enkel hun nieuwsberichten kunnen toevoegen, maar waar ze ook zelf kunnen beslissen welke berichten het meest relevant zijn.

De Standaard: "Bligg wil Belgische Digg zijn"

Bligg is gebaseerd op het delen en beoordelen van nieuwsberichten. Het is een collaboratief platform waar de lezers zelf bepalen welk nieuws er op de voorpagina komt. Iedere bezoeker kan links toevoegen van interessante artikelen, met een korte omschrijving en een passende titel. Andere lezers kunnen de ingezonden berichten lezen, ervoor stemmen en erop reageren. Wanneer een bericht genoeg stemmen krijgt, komt het op de voorpagina van de Bligg site. Zo ontstaat automatisch een rangschikking van de meest gewaardeerde berichten. Lees meer op Belgablog, De Standaard en De Tijd.


E-biz news
Groot netwerk van internet ondernemers in de maak

Met de fusie van twee belangrijke Belgische internet netwerken, m.n. "Internet Survivors" en "Open Coffee Club", is er nu één grote verzamelplaats van mensen actief in de sector. Lees meer of registreer.


Frankrijk blogt meer dan Nederland, maar België blogt minder

Wij voerden onlangs een peiling uit, op 3 verschillende Bobex marktplaatsen, over de populariteit van het bloggen. De Fransen lijken de meest open te staan voor het blogging fenomeen, de Nederlanders doen het minder goed, en de Belgische internaut is het meest sceptisch. Lees meer.


Kijiji, zoveelste gratis zoekertjes site?

eBay heeft nu ook een gratis advertentiesite opgestart voor de Belgische markt. Leuk, maar is er nog plaats voor een extra speler in deze verzadigde markt? Lees meer.


De Post wordt stukken duurder, maar er is een achterpoortje

Er bestaat niet alleen een prijsdruk olie en chocolade, ook de postzegel wordt geteisterd door inflatie. Met het plots verdwijnen van de niet-prior zegel, zijn de zegels fors duurder geworden. Gelukkig bestaat er een achterpoortje, via de frankeermachine. Lees meer.


Bobex news
Vijf nieuwe rubrieken nu online op Bobex

Traditiegetrouw hebben wij tijdens de zomermaanden nieuwe categorieën gelanceerd op de marktplaats. U kunt nu offertes aanvragen, of offerteaanvragen beantwoorden, voor:
- Paletten
- Rekken en opbergsystemen
- Magazijnbakken en containers
- Displays voor beursstanden
- Lichtreclame en signalisatie


Hebt u ook suggesties voor nieuwe categorieën op Bobex? Stuur ons een email en help ons om de gepaste vragenlijst op te stellen.

Andere categorieën op Bobex:
Kantoorartikelen: Vraag hier gratis prijzen aan meerdere gekwalificeerde leveranciers
Video- of bedrijfspresentatie: Het filmen van een bedrijfspresentatie of een andere video.
Vertalen van documenten: Gekwalificeerde en beëdigde vertalers staan ter uwer beschikking
Verdeelautomaten: Warme of koude dranken op uw kantoor, of een snackautomaat? Advies op maat.
Milieu audit: De gepaste expert vinden voor een bodemonderzoek of milieu analyses
Kantoormeubelen: Stoelen, tafels, kasten, rekken: de leveranciers helpen u graag.
Webdesign: Een nieuwe website, of uw huidige website eens opfrissen? klik hier.
U vindt hier niet wat u zoekt? Wij helpen u graag verder... Bezoek hier onze 150 rubrieken.

 


Uw Bobex paswoord of gebruikersnaam vergeten? Klik hier.
* Bligg burgerjournalistiek: www.bligg.be
* Bobex blog: www.belgablog.be
* Bobex België: www.bobex.be
* Bobex internationaal: www.bobex.com

* Vragen en publiciteit: support@bobex.com
* Redactie: partners@bobex.com


2007 Bobex.com NV
Aalststraat 7A2
B-1000 Brussel
Alle rechten voorbehouden.


Pour lire la lettre d'information en Français, cliquez ici.

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, klik dan hier, log aan met uw paswoord en vink "Gelieve geen nieuwsbrief te verzenden". Deze nieuwsbrief wordt enkel naar opt-in adressen verstuurd.

Sponsor :
Bavisto kantoormeubelen

Uw personeel brengt bijna acht uur per dag zittend door? Bied hen daarom de juiste stoel, aangepast aan hun noden.

Als Bobex gebruiker ontvangt u een kantoorstoel GRATIS bij uw eerste bestelling bij Bavisto, ongeacht het bedrag. Klik hier.


Gratis offertes aanvragen:
wij helpen u!

wenskaarten IT advies
Offerte aanvragen


wenskaarten Computermateriaal
Offerte aanvragenuw evenementen CRM software
Offerte aanvragen


wenskaarten ERP en boekhoud- software
Offerte aanvragen


Bedrijf in de kijker:
1st Solutions

Vele klanten ervaren hun ICT nog steeds als een standaard-oplossing, waardoor vroeg of laat problemen ontstaan in hetgeen zij van hun ICT verwachten.

1st Solutions
maakt bij elke klant maken voldoende tijd vrij om op voorhand de noden te bestuderen, waarna een op maat gemaakte offerte opgesteld wordt, die zij telkens persoonlijk komen toelichten. Bekijk profiel.


Poll van de maand:
Blogosfeer

Blogging is nog niet zo populair in België. Een paar doen het, enkele kijken ernaar, en velen spreken erover, maar doen het nog steeds niet...

Resultaten van onze peiling Augustus 2007: "Blogt u al regelmatig?"
18%: Ja, actief
11%: Ja, maar passief
13%: Af en toe
47%: Nooit
8%: Blogs?
(Totaal: 422 antwoorden)

Nieuwe peiling: "Gaat u uw website aanpassen in de volgende 12 maanden?"
Klik hier om te stemmen op de startpagina (rechter kolom, onderaan).


Bedrijf in de kijker:
DNA Consulting

Evenementen en communicatie onder 1 dak, sinds 10 jaar is dat onze specialiteit.

DNA Consulting zijn specialisten die ervoor zorgen dat uw bedrijfsevent,  privé feest of uw communicatie vlekkeloos en naar wens verlopen.
Bekijk profiel.


Video van de maand:
De Surface Computer

Computers worden nu pas echt leuk! Microsoft is klaar met de ontwikkeling van een bijzonder intractieve en gebruikvriendelijke computer. De Surface Computer is een tafel met een groot aanraakscherm. Je kan er manueel heel wat functies uitvoeren, zoals commandos, tekenen, betalen, uploaden, uitwisselen, enz. Niet alleen je handen kan de computer herkennen, maar ook je kredietkaart of fototoestel.

Bekijk de video op Belgablog.